nl
Nieuwsbrief
Cases

IVEX

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
Ivex team

We zijn verheugd met de instap van verschillende investeerders die net als IVEX het belang inzien van een versnelde uitrol van nieuwe technologieën gericht op het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

Mario Torres, CEO van IVEX

IVEX, opgericht in 2018, is een bedrijf gespecialiseerd in software voor zelfrijdende auto’s. De ambitie is om daarmee het aantal verkeersslachtoffers tegen 2030 tot nul te herleiden. De start-up zag het levenslicht na verschillende jaren onderzoek en ontwikkeling door oprichter Mario Torres aan de KU Leuven. Het bedrijf mikt in eerste instantie op zelfrijdende voertuigen, maar dezelfde methodes zijn ook toepasbaar binnen andere sectoren waar de veiligheid van een bepaald traject geattesteerd moet worden. Zo heeft IVEX een partnership met Siemens, een belangrijke speler met tools voor simulatie en analyse van zelfrijdende wagens en de bijhorende sensoren. Daarnaast heeft IVEX ook projecten met verscheidene spelers in de automobielindustrie.

Partners in ambitie bij IVEX

 Sinds de oprichting haalde IVEX reeds meer dan 2,2 miljoen euro op bij een reeks investeerders, waaronder PMV, Marc Jacobs, Noshaq, The Faktory, SPDG en Dedicated. Met de financiering wil IVEX zijn twee commercialiseerbare AI-producten, de IVEX Safety Co-Pilot en de IVEX Safety Analytics, versneld uitrollen. IVEX Safety Co-Pilot dient om elke beslissing van zelfrijdende software te beoordelen op veiligheid zodat het risico op fouten wordt beperkt. De IVEX Safety Analytics is bestemd voor ontwikkelaars van zelfrijdende autosoftware die versneld willen testen en valideren.

Investeringsteam Ivex

Michaël Raes Investeringsmanager michael.raes@pmv.eu