nl
Nieuwsbrief
Cases

Gorilla

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Risicokapitaal
  • Groeien
Team Gorilla

Klimaatverandering verandert de wereld sneller dan ooit tevoren, we staan op een keerpunt in de geschiedenis. Wij willen de energiesector helpen om zo snel mogelijk en op een kosteneffectieve manier koolstofarm te worden.

Ruben Van den Bossche, co-founder en CEO van Gorilla

Gorilla is een Belgische scale-up die cloudsoftware aanbiedt waarmee energiebedrijven cruciale data kunnen verzamelen en efficiënt verwerken. Door de energietransitie genereren zonnepaneleninstallaties, windmolenparken, digitale meters en andere nieuwe technologieën een enorme hoeveelheid extra data. Met Gorilla’s dataverwerkingsplatform kunnen energiebedrijven die massa gegevens analyseren zonder doorgedreven IT-kennis. Het cloudgebaseerde platform werkt honderd keer sneller dan de klassieke aanpak op basis van spreadsheets.

Stimulans voor duurzame energie

Energiebedrijven kunnen op basis van die data-analyses bijvoorbeeld nieuwe tariefformules en producten uitwerken die een flexibeler, duurzamer gebruik van energie aanmoedigen en consumenten helpen om hun energiefacturen te beheersen. Tegelijk zorgt dat ook voor een efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur.

 

Partners in ambitie bij Gorilla

Gorilla verwacht dat de vraag naar dataservices in de energiesector de komende jaren exponentieel zal groeien. Om in te spelen op die evolutie haalde de scale-up eind 2022 in een Series A-kapitaalronde 6 miljoen euro op. Investeerders zijn het Brits-Amerikaanse fonds Beringea en PMV. Daarnaast krijgt de onderneming ondersteuning vanuit VLAIO. Met de kapitaalinjectie wil Gorilla zowel zijn sales- en ingenieursteam als zijn productaanbod verder uitbreiden.

Gorilla werd opgericht in 2018 als spin-off van het Belgische techbedrijf November Five en mag grote energiebedrijven als British Gas, ScottishPower, Shell Energy en Engie tot zijn klanten rekenen. Het bedrijf telde eind 2022 zo’n 40 medewerkers en heeft kantoren in Antwerpen, Londen en Melbourne.

Bezoek de website van Gorilla

www.gorilla.co