nl
Nieuwsbrief
Cases

Sweepatic: proactieve bescherming tegen cyberaanvallen

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Exits equity investments
  • Groeien
pmv-sweepatic

Sweepatic is de eerste speler met een geautomatiseerde oplossing voor het in kaart brengen, monitoren en beheren van attack surfaces in Europa.

Roald Borré, groepsmanager Risicokapitaal bij PMV

Sweepatic specialiseert zich in ‘attack surface management’ (ASM): het onderzoekt de digitale voetafdruk van bedrijven en speurt daarbij naar mogelijke plekken waar onbevoegden toegang kunnen krijgen tot het bedrijfssysteem. Met de inzichten van de Leuvense scale-up kunnen ondernemingen zich proactief beschermen tegen cyberaanvallen. In een nieuwe investeringsronde haalde het 2,8 miljoen euro binnen, o.a. bij PMV.

Het cloud-gebaseerde platform van Sweepatic verzamelt door continue monitoring een immense hoeveelheid data over de ‘attack surface’ die mogelijks de basis kan vormen voor cyberaanvallen. Sweepatic gebruik daarbij geavanceerde technieken zoals dataverrijking en analyses gebaseerd op artificiële intelligentie: modules die naast elkaar worden ingezet en elkaar verrijken om een compleet en accuraat overzicht te geven van de internetrisico’s. Op basis van die inzichten genereert het platform makkelijk inzetbare beveiligingsacties.

 

Digitale complexiteit

Roald Borré, groepsmanager Risicokapitaal bij PMV, gelooft in het potentieel van Sweepatic: “De digitale complexiteit is de afgelopen jaren in veel bedrijvensterk toegenomen, terwijl cyberbeveiliging vaak achterblijft. Sweepatic is de eerste speler met een geautomatiseerde oplossing voor het in kaart
brengen, monitoren en beheren van attack surfaces in Europa. Juist de automatisering en continue monitoring onderscheidt hen van de concurrentie en maakt Sweepatic tot een unieke speler in de markt.” Sweepatics klantenbestand bestaat onder meer uit Lineas, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, Reynaers Aluminium, Nationale Loterij, Sibelga en Flanders Make.

Partners in ambitie bij Sweepatic

In een nieuwe investeringsronde haalde de scale-up vorig jaar 2,8 miljoen euro op. Het kapitaal komt van het Dutch Security Techfund van TIIN Capital, van het Duitse eCapital en van PMV. Sweepatic wil met het kapitaal hun positie op de Europese ASM-markt verstevigen.

Vorig jaar ontving Sweepatic al het Cybersecuritylabel ‘Made in Europe’. Dat label wordt toegekend door de European Cybersecurity Organisation (ECSO) en onderstreept de Europese identiteit van een bedrijf en de betrouwbaarheid van de oplossingen die het biedt. Ook buiten Europa kreeg Sweepatic inmiddels erkenning: in de VS sleepte het twee awards in de wacht.

Investeringsteam Sweepatic

Vincent Hebbelynck Business manager ICT vincent.hebbelynck@pmv.eu +32 (0)2 274 63 37
Michaël Raes Investeringsmanager michael.raes@pmv.eu