nl
Nieuwsbrief
Cases

Lockdown Escape Rooms

  • Zelfstandigen en kleine ondernemingen
  • Startlening
  • Starten
lockdown-escape-rooms

Zin om deel uit te maken van een team dat de grootste bankoverval ooit gaat plegen? Het kan, in Kortrijk. Samen met je kompanen heb je één uur de tijd om de hoogtechnologische beveiliging te kraken en om zoveel mogelijk geld te stelen, voor de politie binnenstormt

Het spel — wat anders? — is een van de vier ‘escape rooms’ van start-up Lockdown, een initiatief van vijf vrienden met een passie voor spelletjes. “Toen we in 2017 het idee uitwerkten en er wel degelijk een markt voor bleek te zijn, besloot ik meerderheidsaandeelhouder te worden en het bedrijf uit te bouwen”, aldus CEO Gijs Vanreusel. Een escape room is een spelactiviteit waarbij je samen met anderen in een ruimte wordt opgesloten. Aan de hand van puzzels en raadsels moet je een uitweg zien te vinden.

Zombies

“In ‘Sector Z’, onze nieuwste escape room in Gent en de grootste van het land, worden grote groepen onderverdeeld in twee teams: zombies en laboranten. De zombies moeten de laboranten proberen uit te schakelen terwijl die een antigif aan het ontwikkelen zijn. Met die creatieve competitiviteit tussen twee groepen brengen we een nieuwe dynamiek in de escape-roomwereld”, vertelt Vanreusel. De kamers worden door Lockdown helemaal zelf uitgewerkt, van concept tot realisatie.

Klantenervaring

Om met Lockdown te kunnen starten, legden de initiatiefnemers zelf een som op tafel. Vervolgens werd via crowdfunding geld opgehaald bij familieleden en vrienden, waarna een Startlening volgde bij PMV. “Wij kennen al onze investeerders persoonlijk”, aldus de CEO, die de komende periode verder wil groeien, maar vooral wil blijven inzetten op kwaliteit: een goede klantenervaring moet voorop blijven staan. “De volgende stap zal dan wel komen”, besluit Gijs Vanreusel.

Bezoek de website van Lockdown Escape Rooms

www.lockdown-escape.be