nl
Nieuwsbrief
Cases

Newtec

  • Equity investments
  • Exits equity investments
  • Risicokapitaal
Newtec

Newtec werd in 1985 opgericht door de ingenieurs Dirk Breynaert en Jean-Marie Maes. Hun visie heeft geleid tot de creatie van een bedrijf dat een pionier is op het gebied van satellietcommunicatie. De specialisatie in R&D maakte de weg vrij voor een indrukwekkend overzicht aan innovaties, partnerschappen, standaardisaties en erkenningen van de industrie. Newtec speelt een cruciale rol in de wereldwijde sector van satellietcommunicatie.

Meer dan 2 miljard mensen kijken elke dag naar televisiebeelden dankzij Newtec-technologie. Omroepen, satellietoperatoren en telecombedrijven over de hele wereld vertrouwen immers op Newtec-apparatuur om hun digitale televisietransmissieketens uit te baten. Technologische innovatie is de motor achter de sterke groei van Newtec.

Met meer dan 300 medewerkers wereldwijd en eigen vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, de VS, Brazilië, Singapore, Dubai en China is Newtec een voorbeeld van groei door internationalisering.

Partners in ambitie bij Newtec

PMV heeft sinds 2012 bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Newtec via een risicodragend investeringskrediet van 16 miljoen euro dat deel uitmaakte van een R&D-project van meer dan 50 miljoen eur. Over de periode 2014 tot 2016 realiseerde Newtec een zeer sterke groei met een omzetstijging van 62% tot 72 miljoen euro. In 2017 namen SmartFin Capital en PMV elk een belang van 26% in Newtec.

In 2019 werd Newtec verkocht aan de Singaporese groep ST Engineering. Newtec werd daarmee het Europese centrum voor de satellietcommunicatiebusiness van ST Engineering en maakt deel uit van de afdeling elektronica.

Investeringsteam Newtec

Roald Borré Groepsmanager Risicokapitaal roald.borre@pmv.eu +32 (0) 2 274 63 71
Dany Vandevelde Principal investeringsmanager Dany.Vandevelde@pmv.eu +32 (0)2 274 63 85