nl
Nieuwsbrief
Cases

Pulsify Medical

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Iwan van Vijfeijken, CEO van Pulsify Medical

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Continue hartbewaking en vroegtijdige waarschuwingen kunnen levens redden en medische resultaten verbeteren. Dat motiveert ons bij Pulsify Medical nog het meest.

Iwan van Vijfeijken, CEO van Pulsify Medical

Draagbare pleisters voor hartmonitoring

Pulsify Medical, opgericht als spin-off van imec en KU Leuven, ontwikkelt een flexibele en draagbare echografiepleister (‘Smart Patch’) om de functie van vitale organen (o.a. het hart) in realtime en continu te monitoren, zowel in het ziekenhuis als thuis.

Hoewel ultrasone technologie niet nieuw is, ligt de grote uitdaging en Pulsify’s unieke innovatie in de ontwikkeling ervan in een flexibele patch.

Partners in ambitie bij Pulsify Medical

De nieuwe technologie van Pulsify Medical komt tegemoet aan de wereldwijde nood aan continue hart monitoring en de onderneming heeft heel wat expertise in huis.

PMV heeft zich begin 2021 aangesloten met additionele investeerders Gemma Frisius Fonds en Imec in de Serie-A ronde bij Imec.xpand, KU Leuven en UZ Leuven.

Met het opgehaalde geld kan het bedrijf de pleister verder ontwikkelen en uittesten bij gezonde vrijwilligers, wat de nodige validatie moet opleveren voor een volgende financieringsronde.

Investeringsteam Pulsify Medical

Filip Goossens Principal investeringsmanager filip.goossens@pmv.eu