nl
Nieuwsbrief
Cases

reMYND

  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

reMYND nv is een biotechbedrijf dat zicht richt op aandoeningen van het zenuwstelstelsel, en heeft haar lead compound reeds in phase II klinische ontwikkeling voor de ziekte van Alzheimer. Het bedrijf is een spin-off van de KULeuven die naast geneesmiddelenontwikkeling ook een CRO activiteit heeft waarbij het bedrijven helpt in drug discovery op basis van haar phenotypische screeningsexpertise.

reMYND heeft een pijplijn aan moleculen gericht op nieuwe werkingsmechanismen en doelwitten voor epilepsie, Alzheimer, Parkinson en Huntington, die het potentieel hebben om ook te worden uitgebreid naar andere zeldzame eiwitmisvouwingsziekten.

Partners in ambitie bij reMYND

In 2018 lanceerde reMYND een nieuwe kapitaalronde geleid door PMV en Korys, met inbreng van de bestaande aandeelhouders als BNP Paribas Fortis Private Equity, KU Leuven, Gemma-Frisius Fund en Dr. Bernard Majoie van de Fondation Fournier-Majoie. Daarvoor kende PMV  reMYND al financiering toe aan de hand van een converteerbare lening. Het huidig investeerderssyndicaat leverde reMYND in 2022 financiering om haar phase IIa klinische studie in Alzheimer met eigen middelen verder te zetten, en zo haar onderhandelingspositie te versterken.