nl
Nieuwsbrief
Cases

Rewind Therapeutics

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Anja Harmeier, CEO bij Rewind Therapeutics

Met de steun van onze investeerders kunnen we onze zoektocht naar een baanbrekende therapie voor MS-patiënten verderzetten.

Anja Harmeier, CEO bij Rewind Therapeutics

Biotechbedrijf Rewind Therapeutics wil nieuwe therapieën ontwikkelen voor ziektes waarbij de isolerende myeline-laag rond de zenuwen wordt aangetast, zoals bij Multiple Sclerose (MS).

De bestaande therapieën verlichten alleen de symptomen. Rewind Therapeutics beoogt de schade aan het myeline zelf te herstellen, om op die manier de ziekte af te remmen of zelfs te genezen. Dat zou voor de vele MS-patiënten een heel belangrijke doorbraak betekenen.

Rewind

Partners in ambitie bij Rewind Therapeutics

Begin 2018 kreeg Rewind een krachtige kapitaalinjectie van 15,2 miljoen euro. Samen met CD3 namen drie belangrijke life sciences-investeerders het voortouw: Boehringer Ingelheim Venture Fund (BIVF), Merck Ventures (MV) en PMV. De financiering werd ook ondersteund door het KU Leuven Gemma Frisius Fonds (GFF).
Rewind Therapeutics zal het geld gebruiken om haar eerste product naar de kliniek te brengen en nieuwe kandidaat geneesmiddelen te identificeren.

Investeringsteam Rewind Therapeutics

Tine Bekaert Senior investeringsmanager tine.bekaert@pmv.eu