nl
Nieuwsbrief
Cases

beMatrix: modulair maatwerk

  • Waarborgen
  • Gigarant
  • Circulariteit
bematrix-pmv-Stefaan-Decroos

Als bedrijf hebben we snel en flexibel ingespeeld op de marktomstandigheden, onder meer door producten aan ons gamma toe te voegen die een antwoord bieden op de nieuwe noden door de COVID-crisis.

Stefaan Decroos, CEO van beMatrix

beMatrix maakt originele en modulaire kadersystemen in aluminium voor events en beurzen. Op basis van de resultaten van 2019 werd het bedrijf bekroond met de award Ambassadeur Trends Gazellen 2021 in de categorie grote ondernemingen voor West-Vlaanderen. Het is een mooie erkenning als voorlopig sluitstuk van een sterk parcours dat de onderneming de laatste jaren aflegde.

Sinds de oprichting in 1987 stuwt een indrukwekkende reeks aan innovaties de omzet gestaag vooruit. Volgens Stefaan Decroos, de CEO van beMatrix, is de constante drive naar vernieuwing de sleutel geweest van het succes van beMatrix: β€œAl van bij het begin hebben we ingezet op innovatie die zowel het bedrijf als de klant ten goede kwam. De combinatie van modulariteit van ons systeem met maatwerk maakt dat wij bijna altijd aan de wensen van onze klant kunnen beantwoorden.”

Duurzaam systeem

beMatrix wil het leven van de stand- en eventbouwer zo eenvoudig mogelijk maken door maatwerk te combineren met de voordelen van een modulair en herbruikbaar systeem dat bovendien duurzaam is. Via een internationaal verkoopnetwerk biedt het bedrijf lokale service en ondersteuning. De internationalisering was een van de grote aanjagers van het groeiende succes de laatste jaren. Zo is Freeman, een van de grootste eventorganisatoren en beurzenbouwers in Amerika, sinds 2017 een belangrijke klant van beMatrix.

bematrix-showroom

Abrupte stop

Begin 2020 maakte corona een eind aan het groeiparcours van de voorgaande jaren. Stefaan Decroos: “Als bedrijf hebben we snel actie genomen, niet alleen door onze kosten onder de loep te nemen, maar ook door flexibel in te spelen op de nieuwe marktomstandigheden en door nieuwe producten aan ons gamma toe te voegen die een antwoord bieden op de nieuwe noden door de COVID-crisis.” Ondanks die flexibele ingesteldheid had beMatrix nood aan bijkomende liquiditeiten om de pandemie door te komen. Dankzij een tussenkomst van Gigarant, dat met waarborgen boven anderhalf miljoen deel uitmaakt van de PMV-financieringsoplossingen, kon beMatrix die bijkomende financiering bij de bank losweken.

Bezoek de website van beMatrix

www.bematrix.com