nl
Nieuwsbrief
Cases

dScribe

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments

dScribe werd opgericht in 2021. Het bedrijf ontstond als antwoord op een veel voorkomend probleem binnen ondernemingen, namelijk een onoverzichtelijk kluwen aan data en rapporten verspreid over verschillende departementen en softwaretoepassingen. De toenemende trend van digitalisering, waarbij bedrijven meer data beheren en datagedreven besluitvorming hanteren, staat dikwijls in schril contrast met een manuele of MS Excel-opvolging binnen diezelfde bedrijven. Bovendien worden dezelfde data binnen een bedrijf vanuit verschillende departementen soms anders geïnterpreteerd waardoor data-uniformiteit ontbreekt en men daardoor tot verkeerde conclusies komt. Daarnaast is het in veel bedrijven zelfs niet geweten welke rapporten en data bestaan of waar die te vinden zijn.

dScribe biedt een eenvoudig te implementeren antwoord op de bovenvermelde data-uitdagingen. Terwijl concurrenten zich focussen op de beveiliging, het managen en controleren van data, richt het team van CEO Pieter Delaere zich op het efficiënt gebruiken van data, gebaseerd op de concrete nood die ze tijdens hun carriere hebben ervaren. Via een centrale zoekervaring laat dScribe haar gebruikers zoeken doorheen verschillende databronnen zoals Tableau, SAP of Power BI. dScribe differentieert zich door een oplossing aan te brengen die zo is uitgewerkt is dat zij zonder grote inspanningen binnen de volledige organisatie uitgerold kan worden.

Partners in ambitie bij dScribe

In een succesvolle eerste kapitaalronde haalde dScribe anderhalf miljoen euro op.

De ronde werd geleid door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en Angelwise, samen met de bestaande aandeelhouders imec.istart en Ventures by delaware. Met de nieuwe middelen wil dScribe haar klantenbestand in België verder uitbouwen en inzetten op internationalisering.

“dScribe vult de leemte van andere spelers in door een adequate all-round oplossing aan te bieden voor iedere werknemer in een bedrijf. Op basis van hun ervaring in the field hebben de oprichters altijd de volle focus gelegd op de eindgebruiker. Dit heeft zich vertaald in een product met een eenvoudige User Interface en onberispelijke user experience wat leidde tot een eerste mooie klantenportefeuille waarvan PMV ervan overtuigd is dat er nog velen gaan volgen”, aldus Roald Borré, Groepsmanager Risicokapitaal bij PMV.

Investeringsteam dScribe

Emile Symons Investeringsmanager emile.symons@pmv.eu
Vincent Hebbelynck Business manager ICT vincent.hebbelynck@pmv.eu +32 (0)2 274 63 37