nl
Nieuwsbrief
Cases

Investeringsfonds met kapitaalparticipatie van PMV

  • Vastgoedprojecten
  • Gebiedsontwikkeling
  • Vastgoed
Gebiedsontwikkeling - Revive

Met The Good Life Development Fund II neemt de Gentse brownfieldontwikkelaar Revive de vlucht vooruit: met een target van 250 miljoen euro is het goed voor een record. Het investeringsfonds, met een participatie van PMV, zal projecten realiseren in de Benelux, Polen, Portugal, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Pionier Revive is de initiatiefnemer, beheert het fonds en realiseert de onderliggende vastgoedprojecten, in hoofdzaak onderbenutte of verontreinigde sites.

De Gentse vastgoedontwikkelaar Revive is sinds 2009 een pionier in de sanering en omvorming van brownfields, verwaarloosde gronden of gebouwen. Vaak gaat het om oude fabrieksterreinen met een (historisch) vervuilde bodem die worden gesaneerd en worden getransformeerd tot nieuwe projecten voor bewoning of handel. Revive, een initiatief van architect Nicolas Bearelle, telt ondertussen meer dan 40 werknemers en heeft tal van projecten gerealiseerd, met telkens een focus op grote, binnenstedelijke ontwikkelingen. Bekende projecten zijn de oude conservenfabriek van Marie Thumas (Leuven), Komet (Mechelen) en de Ekla-toren (Brussel). Revive is uitgegroeid tot Belgisch marktleider voor de reconversie van verontreinigde terreinen.

Buitenlandse expansie

Voor de financiering van haar projecten zet Revive eigen investeringsfondsen op, waarmee het in 2010 pionierde in België, en doet het een beroep op bankleningen. De inkomsten komen uit de verkoop of de verhuur van gebouwen, uit de vergoedingen als fondsmanager en uit een winstdeling bij de ontbinding van de fondsen. Het nieuwe investeringsfonds is met een target van 250 miljoen euro goed voor een record. Het geld komt o.a. van Belfius. Ook PMV participeert. Met het fonds moet de buitenlandse expansie van Revive een duw in de rug krijgen. Er wordt concreet gekeken naar opportuniteiten in Polen, Portugal, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Rol van PMV

PMV participeert in het fonds als aandeelhouder. In lijn met de investeringsstrategie wenst PMV daarmee de groei van een Vlaamse onderneming in Europa te faciliteren. PMV neemt een actieve rol op in het adviescomité van het fonds.

Het project in cijfers

Het fonds beoogt een omvang van 250 miljoen euro. PMV stelt 20 miljoen euro ter beschikking.

Projectpartners

Revive is een voorloper en marktleider in complexe stadsvernieuwingsprojecten. De organisatie transformeert brownfields in toekomstbestendige, koolstofvrije en geconnecteerde ontwikkelingsplannen.

Een kapitaalparticipatie van PMV: ook voor uw project?

Ontdek hoe een kapitaalparticipatie van PMV misschien de oplossing kan zijn voor de financiering van uw project: vraag de presentatie aan.

Ik wil een presentatie over kapitaalparticipaties van PMV
Steven Adons Principal Investment Manager steven.adons@pmv.eu