nl
Nieuwsbrief
Cases

Groen in Leuven dankzij PMV-financiering

  • Vastgoedprojecten
  • Gebiedsontwikkeling
  • Vastgoed
Leuven - gebiedsontwikkeling

Voor de opwaardering van een verouderd Leuvens stadsdeel tot een nieuwe groene buurt met een 200-tal wooneenheden, doet vastgoedontwikkelaar LGV een beroep op financiering van PMV.

Op een scharnierpunt tussen de Leuvense commerciële stadskern, de hippe Vaartkom en de sociale woonblokken van Sint-Maartensdal ontstaat binnenkort een nieuwe groene plek waar het aangenaam wonen wordt. Door de sterk versnipperde eigendomssituatie was het lang wachten op de herontwikkeling van het wat morsige stadsdeel, vandaag nog een verouderd niemandsland met een mix van oude industriële stadsloodsen, rijwoningen en een verouderde bovengrondse parking.

Herontwikkeling

Een doorbraak kwam er toen het parkeergebouw in de buurt in handen kwam van Optimal Parking Control (OPC), marktleider in België voor het beheer van parkeerplaatsen in steden en gemeenten. Eigenaarskoppel Lamens-Robberechts — ook aandeelhouder van vastgoedontwikkelaar LGV — was al eigenaar van tal van omliggende panden, en vatte het plan op rond de parking een woonproject te realiseren. De stad Leuven juicht de herontwikkeling alvast toe. Door het project verbetert niet alleen de ruimtelijke kwaliteit; met de aanleg van een parkgebied komt er ook meer groen in de stad. Tevens hecht het project ook waarde aan de maatschappelijke en ecologisch dimensie. Zo zullen de woningen bijvoorbeeld bijna-energieneutraal zijn en gebruik maken van geothermie voor de verwarming en passieve koeling, en wordt er overwogen om op het dak van de supermarkt die deel uitmaakt van het project een daktuin aan te leggen. Stuk voor stuk zijn het keuzes die mede door de investering van PMV mogelijk worden gemaakt.

Een lening van PMV: ook voor uw project?

Ontdek hoe een lening van PMV misschien de oplossing kan zijn voor de financiering van uw project: vraag de presentatie aan.

Ik wil een presentatie over de leningen van PMV voor vastgoedprojecten
Steven Adons Principal Investment Manager steven.adons@pmv.eu