nl
Nieuwsbrief
Cases

Qollabi

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Risicokapitaal
  • Groeien

Deze investering zet Qollabi in een stroomversnelling om onze bestaande klanten verder te ondersteunen en onze expansie in de VS te versnellen. De nieuwe investeerders brengen extra expertise, waarvan we de impact nu al voelen.

Frie Pétré, CEO Qollabi

Het Brusselse technologiebedrijf Qollabi ontwikkelt software waarmee grote ondernemingen hun indirecte verkoopkanalen beter kunnen aansturen. Met de software van Qollabi kunnen ze het samenwerkingsproces met tussenpersonen zoals doorverkopers, makelaars en agenten efficiënt digitaliseren en voorspelbaar maken. Qollabi is opgericht in 2009 en levert zijn innovatieve samenwerkingssoftware al aan grote Europese klanten zoals Alcatel Lucent in Frankrijk, het Nederlandse KPN en Bpost in België.

Partners in ambitie bij Qollabi

In juli 2022 investeerden KPN Ventures, PMV en Angelwise in een Pre Series A-ronde 3 miljoen euro in Qollabi. Het bedrijf wil met het verse kapitaal de bestaande (internationale) klanten verder ondersteunen en de expansie in de VS versnellen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het digitaal beheer van indirecte verkoopkanalen alle gebruikers, zowel de bedrijven als hun partners, interessante inzichten kan opleveren die niet alleen kunnen leiden tot een grotere omzet maar bijvoorbeeld ook tot geoptimaliseerde producten of meer accurate voorspellingen. Dat de software van Qollabi bovendien gebruiksvriendelijk is en al verschillende grote klanten wist te overtuigen, versterkt ons geloof in hun potentieel”, aldus Marie Delbeke, Head of Equity Investments bij PMV.

Bezoek de website van Qollabi

https://qollabi.com

Investeringsteam Qollabi

Robin Mees Senior investeringsmanager robin.mees@pmv.eu
Lieven De Jonge Businessmanager Scale-ups & Industrials lieven.dejonge@pmv.eu +32 (0)2 274 63 73