nl
Nieuwsbrief
Cases

Slow Cabins

  • Zelfstandigen en kleine ondernemingen
  • Cofinanciering
  • Winwinlening
  • Starten
Slow Cabins - Winwinlening

De Antwerpse start-up Slow Cabins verhuurt kleine, verplaatsbare huisjes in volle natuur. Het concept is een succes, ook bij investeerders.

Sobere maar strak ontworpen ecohuisjes, weg van de bewoonde wereld, zonder televisie, water, elektriciteit of wifi: al enkele jaren poot de Antwerpse ondernemer Xavier Leclair ze neer op idyllische locaties in België en Nederland. De cabines zijn verplaatsbaar én volledig zelfvoorzienend. Zonnepanelen, batterijsystemen, een droogtoilet en een waterreservoir met gefilterd regenwater maken het mogelijk enkele dagen te leven met een minimale impact op de natuur.

Financieringsmix

Wie een huisje huurt, ontvangt de exacte locatie twee weken voor vertrek. Het concept is — net als in het buitenland — een succes. Dat werd tijdens de coronacrisis meer dan herbevestigd met een verdrievoudiging van aantal boekingen. Heel wat mensen bleken het nodig te hebben om eens helemaal niets te doen en volledig tot rust te komen. Een plekje dicht bij huis in het groen was plots meer dan populair bij stedelingen. Die dachten er vroeger niet aan om in een bos of aan een visvijver te gaan zitten, terwijl ze voor een prikje naar Barcelona konden vliegen. Slow Cabins creëerde nieuwe locaties in Vlaanderen en Nederland. Ondanks het stevige prijskaartje raken ze vlot volgeboekt. PMV verleende in 2020 een Cofinanciering als onderdeel van een ruimere financieringsmix. Maar ook bij particuliere investeerders valt het concept in de smaak.

Community

Slow Cabins haalde vorig jaar meer dan een half miljoen euro op via Winwinleningen. Het deed daarvoor, naast een grote community van verleden gasten, een beroep op het crowdlendingplatform WinWinner dat met de actie voor de verplaatsbare cabines een nieuw record behaalde: 110.500 euro aan investeringen op één dag. Met de financieringsronde wil het bedrijf van Xavier Leclairde internationale groei verder financieren. Leclair was overigens niet de enige die in 2021 via Winwinleningen financiering zocht voor zijn zaak. In 2021 klopten meer dan 1.500 ondernemers aan bij WinWinner om een crowdlending-campagne op te starten. Samen haalden ze zo’n 9 miljoen euro op in Vlaanderen, drie keer meer dan in 2020. Vooral jonge mensen blijken via het platform te investeren.