nl
Nieuwsbrief
Cases

Swave (Flanders Future Tech Fund)

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien

Met Swave willen we de holografische technologie bouwen die nodig is om de metaverse tot leven te brengen. Onze HXR pixel-technologie zal de manier veranderen waarop we beelden en video’s ervaren.

Theodore Marescaux, CEO en oprichter van Swave Photonics

Swave Photonics, opgericht in 2022 als spin-off van imec en VUB, ontwikkelt technologie voor eXtended Reality (XR). De vraag naar XR-technologie stijgt pijlsnel, onder meer door de opkomst van de ‘metaverse’, een soort 3D-versie van het internet waar mensen virtueel verbonden worden met de omgeving, met objecten en met elkaar. Headsets voor augmented reality (AR) en virtual reality (VR) kunnen zo’n virtuele 3D-wereld simuleren, maar de heilige graal zijn virtuele 3D-beelden of holografieën die met het blote oog te zien zijn. De Holografische eXtended Reality-technologie van Swave maakt dat mogelijk via miljarden kleine, dicht opeengepakte pixels.

Swaves HXR-technologie richt zich op een breed scala aan toepassingen: niet alleen metaverse-platformen maar ook 360-graden holografische muren, 3D-gaming, AR/VR/XR-brillen, videoconferenties en displays voor voertuigen of voor in de ruimtevaart.

Partners in ambitie bij Swave

Om zijn grote ambities te ondersteunen, haalde Swave in een eerste kapitaalronde 7 miljoen euro op. Die zal het gebruiken om immersieve 3D HXR-technologie op de markt te brengen. Deelnemende investeerders aan de kapitaalronde zijn onder meer imec.xpand, QBIC en het Flanders Future Techfund (FFTF). PMV werd aangeduid voor het operationeel beheer van het FFTF.

Bezoek de website van Swave

www.swave.io

Investeringsteam Swave Photonics

Johan Keppens Principal investeringsmanager Johan.Keppens@pmv.eu
Vincent Hebbelynck Business manager ICT vincent.hebbelynck@pmv.eu +32 (0)2 274 63 37