nl
Nieuwsbrief
Cases

Varel Security op overnamepad

  • Groeien
  • Overnames
VarelSecurity-BenFortan-pmv

Met meer dan duizend erkende firma’s voor beveiliging en camerabewaking is de sector zeer gefragmenteerd.

Ben Fortan, Gedelegeerd Bestuurder Varel Security

Varel Security biedt diensten en hardware aan voor inbraakpreventie, brandbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking. Voor de overname van beveiligingsfirma Lares, een nieuwe stap in het buy and build-verhaal van ondernemer Ben Fortan, deed het een beroep op PMV-financiering.

Varel Security biedt diensten en hardware aan voor inbraakpreventie, brandbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking. De onderneming telt zo’n 45 werknemers en richt zich zowel tot particulieren als bedrijven. Voor de overname van beveiligingsfirma Lares deed het een beroep op PMV-financiering. Lares is actief in meldkamer-aansluitingen voor particulieren en bedrijven. Met Lares voegt ondernemer Ben Fortan een nieuwe entiteit toe aan zjin onderneming. Fortan, die eerst bij Caterpillar en vervolgens bij Securitas België ervaring opdeed, is via een buy and build-strategie gestaag aan het groeien. Het traject startte in 2016 met de overname van Be Smart Security (onderhoud en meldkamers), waarna Pro Biometrics (leasing van camerasystemen), Varel Alarm en AJG Systems volgden.

VarelSecurity-pmv

Onafhankelijke speler

Varel Security is een van de weinige onafhankelijke spelers in België die zowel bij particulieren als ondernemingen een nationale service kan aanbieden. Het ontwikkelde zelf een geïntegreerd softwarepakket voor inbraak, brand en toegangscontrole waardoor het intelligente opdrachten kan uitvoeren (gezichtsherkenning, nummerplaten, heat mapping…) en daardoor kan concurreren met de grotere beveiligingsfirma’s. Het wil zich in de markt onderscheiden door kwaliteitsproducten, hoogwaardige installaties en een goede service na verkoop. Met meer dan duizend erkende firma’s voor beveiliging en camerabewaking is de sector zeer gefragmenteerd. Grotere internationale spelers als Verisure en Securitas zijn bezig de markt te consolideren. In het licht van die evolutie wil Fortan groeien door overnames (buy en build): een strategie die geschikt is voor ondernemingen in een gefragmenteerde industrie (met voldoende overnamekandidaten) en een schaalbaar businessmodel dat voordeel heeft bij extra schaalgrootte. De overname-ervaring, de synergie-mogelijkheden en de recurrente omzetbasis zetten PMV ertoe aan een lening toe te kennen, die Fortan combineerde met een banklening en een vendor loan om de overname van Lares rond te maken.

Bezoek de website van Varel Security

www.varelsecurity.be