nl
Nieuwsbrief
Cases

Unifly

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien
Unifly

Unifly is opgericht in 2015 door een team van luchtvaart- en techexperts. Zij zagen een groeiend aantal drones in het luchtruim, maar misten de tools om ze te beheren of te visualiseren.

Dit resulteerde in Unifly, een team van lucht- en ruimtevaartexperts. Zij creëerden een platform voor de veilige integratie van drones in het luchtruim. Oorspronkelijk een spin-offbedrijf van VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, is Unifly uitgegroeid tot de bekroonde marktleider van onbemande verkeersleidingstechnologie. Unifly werkt daarbij samen met veel verschillende onderzoeksgroepen en bedrijven, zowel in België als in het buitenland.

De innovatieve technologie van Unifly laat overheden, ondernemingen en kritieke infrastructuur toe om de integratie van drones te beheren. Hun open platform stemt ieders belangen op elkaar af en zorgt voor een luchtverkeersbeheersysteem voor drones om de zichtbaarheid te verhogen en botsingen te voorkomen.

 

Partners in ambitie bij Unifly

Dankzij een eerste investering van PMV in 2015 kon Unifly een bèta-versie uitbouwen en daarmee interesse in de markt op te wekken. Na een bijkomende investering kon Unifly de markt opgaan om testcases uit te voeren met Unmanned Traffic Management software.

In november 2016 nam PMV deel aan een series A kapitaalronde naast de Japanse Terra Drone Corporation  en QBIC voor de opstart van de commercialisatie, het uitbouwen van een lobby-netwerk op Europees gebied en het professionaliseren van het product en de organisatie. In 2019 ten slotte participeerde PMV in een series B ronde naast DFS, FPIM en QBIC.

Investeringsteam Unifly

Johan Keppens Principal investeringsmanager Johan.Keppens@pmv.eu
Emile Symons Investeringsmanager emile.symons@pmv.eu