nl
Nieuwsbrief
Cases

Dripl

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Circulariteit

Dripl is het geesteskind van Colin Deblonde en Lucas Moreau, die als studenten productontwikkeling beslisten om een verpakkingsvrij alternatief te ontwerpen voor de klassieke frisdrankautomaat. Samen met twee vrienden gingen ze in 2020 van start met hun bedrijf waarmee ze de een ‘refillution’ willen ontketenen.

De Refill Points van Dripl worden aangesloten op de waterleiding. Ze zuiveren en koelen het leidingwater, en ze mengen het met een van Dripls suikerarme smaken. Gezonder, verpakkingsvrij en duurzaam. Amper een jaar na de oprichting heeft de Gentse start-up al een 20-tal drankautomaten staan bij organisaties als Imec, JBC en Showpad.

Partners in ambitie bij Dripl

Om verder te groeien ging Dripl op zoek naar financiering. In oktober 2021 haalde het bedrijf 1,1 miljoen euro op bij een aantal investeerders waaronder Stéphane Ronse, oprichter van Foodbag, Jonas Mallisse van Too Good To Go en Wim Vernaeve  van Greenpark Investment Partners, in combinatie met een PMV-financiering. Bovendien kreeg Dripl ook een bankfinanciering en een innovatiesubsidie van Vlaio. Met het verse kapitaal zal Dripl zijn groei financieren, zijn activiteiten in België en Nederland uitbouwen en het team versterken.

Investeringsteam Dripl

Evy Bruyland Senior investeringsmanager evy.bruyland@pmv.eu
Quinten Depré Investeringsmanager quinten.depre@pmv.eu