nl
Nieuwsbrief
Cases

Jardinico: here comes the sun

  • Middelgrote en grote ondernemingen
  • Cofinanciering+
  • Groeien
jardinico-pmv

PMV bleek een complementaire partner te zijn met een financieringsoplossing die beantwoordde aan onze behoeftes.

Bruno Vandeputte, zaakvoerder Jardinico

Niet alleen het stijgende aantal Vlaamse wijnbouwers profiteert van de almaar warmere temperaturen in onze regio. Ook Jardinico, een Harelbeekse producent in high-end parasols en accessoires voor het buitenleven, zag zijn omzet door de hetere zomers de laatste drie jaar telkens met 10% stijgen. Om die groei te ondersteunen met extra werkkapitaal deed Jardinico onder andere een beroep op financiering van PMV

Jardinico ontstond in de jaren 1960 als confectiebedrijf van kinderkleding. De zonen Bruno en Bram Vandeputte zagen al snel in dat ze met de confectie op een dood spoor zaten en diversifieerden hun activiteiten in de richting van tuinmeubilair. In 2016 gingen de twee broers elk hun eigen weg, maar de link tussen beide bedrijven bleef wel bestaan. Bram verzorgt met Jardinico Cushions de bekleding van tuinmeubilair, terwijl Bruno zich toelegt op parasols (met bekleding door Brams bedrijf).

Internationale groeimarkt

Tachtig procent van de productie bij Jardinico Parasols is bestemd voor de export. Meer dan de helft daarvan wordt buiten Europa verkocht, waarbij zowel rechtstreeks als via importeurs wordt gericht op de betere tuinmeubelzaken. “In 2018 werd het gamma uitgebreid met buitenmeubilair. Een schot in de roos: het complementaire aanbod biedt nieuwe verkoopmogelijkheden”, aldus Bruno Vandeputte. Door de sterke volumestijgingen steeg ook de behoefte aan werkkapitaal. De parasolmarkt is immers zeer sterk seizoensgebonden, met een hoge voorraadopbouw in periodes dat er weinig verkoop is. Voor de – komende drie jaar resulteerde dat in een behoefte van 1 miljoen euro, waarvan PMV via Cofinanciering+ de helft voor haar rekening nam, aangevuld door bankkredieten en een eigen financiële inspanning. “PMV bleek een complementaire partner te zijn met een financieringsoplossing die beantwoordde aan onze behoeftes”, besluit Bruno Vandeputte.

Bezoek de website van Jardinico:

www.jardinico.com