nl
Nieuwsbrief
Cases

Luminex: Limburgers en wereldburgers

  • Middelgrote en grote ondernemingen
  • Waarborgen
  • Groeien

Hoogwaardige technologie van eigen bodem wereldwijd op de kaart zetten en tegelijk in eigen regio werkgelegenheid creëren.

Geen tournees of shows van Ed Sheeran, Coldplay, Lady Gaga, Adèle of Muse zonder de technologie van Luminex. En ook in Disneyland Parijs, op het Eurovisiesongfestival en zelfs bij de Olympische Spelen is de firma onmisbaar.

Technologiebedrijf Luminex Network Intelligence werd in 2019 de laureaat van de 18de editie van de Leeuw van de Export bij de bedrijven onder de 50 medewerkers. Het Genkse bedrijf stak twee Oost-Vlaamse bedrijven voorbij: het Gentse healthtechbedrijf Ontoforce en fabrikant van hygiënische wandbescherming PolySto uit Lokeren. De overwinning van Luminex verbaasde niet: de firma is actief in 45 exportmarkten die worden bediend door een wereldwijd dealernetwerk en eigen vertegenwoordigingen. In 2018 realiseerden de 22 medewerkers een exportomzet van 4.796.529 euro of 92% van het totale omzetcijfer. De komende jaren staat de verdere uitbouw van de bestaande exportmarkten op het programma, net zoals de verkenning van een aantal nieuwe regio’s.

Gebruiksvriendelijk

De Limburgse firma ontstond in 2002 en ontwikkelde een innovatieve netwerkoplossing om de aansturing van licht, geluid en video makkelijker te beheren. Luminex staat tussen de regisseur en het podium en vervangt een kluwen van kabels door een overzichtelijk en feilloos systeem. Zonder apparatuur van Luminex geen Eurovisiesongfestival, geen concerten van Coldplay of Ed Sheeran. Van festivals als Tomorrowland over voetbalstadions tot concert- en theaterzalen: wereldwijd wordt het gebruiksvriendelijke Luminex-systeem gesmaakt in de professionele entertainmentindustrie.

Onderscheidende technologie

Luminex Network Intelligence overtuigde de Leeuw van de Export-jury met zijn indrukwekkende groeiparcours en doorgedreven focus op innovatie binnen een heel specifieke niche. Van bij de start in 2002 was het doel duidelijk: een flexibele, gebruiksvriendelijke technologie ontwikkelen voor professionele lichtsturing op evenementen. Met de Paralympics in Athene overtuigden de ondernemende Vlamingen de wereld van hun kunnen. In de jaren daarna groeide de faam van het bedrijf en werd de actieradius verruimd. Hoogwaardige technologie van eigen bodem wereldwijd op de kaart zetten en tegelijk in eigen regio werkgelegenheid creëren, dat verdient inderdaad een exportprijs.

Bezoek de website van Luminex Network Intelligence:

www.luminex.be