nl
Nieuwsbrief
Cases

Oxypoint

  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

Oxypoint nv, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, ontwikkelt en commercialiseert innovatieve zuurstofflowmeters voor gebruik in hospitalen. Hun eerste product is de commercieel gevalideerde en CE-gemarkeerde Econo-Comfort TM zuurstof debietmeter, die gebruik maakt van Oxypoint’s gepatenteerde technologie.  Hierbij wordt de werking van een traditionele zuurstofdebietmeter gecombineerd met een comfort mode die enkel bij inademing een dosis zuurstof toedient. Het voordeel voor de patiënt is – dankzij de verlaagde dehydratatie van het neusslijmvlies – een sterk verhoogd comfort en een hogere therapietrouw. Hospitalen halen voordeel uit een verminderde verspilling van medische zuurstof en de verbeterde zuurstof therapie.

Hun recentste innovatie, de Oxypoint O2MATE, registreert de ademhaling van de patiënt. Deze gegevens worden automatisch gekoppeld aan andere vitale parameters. Door slimme data-analyse kan de medische professional via een softwareplatform de patiënt op eenvoudige wijze nog beter opvolgen. De volgende stap na de optimalisatie van het prototype, is het opzetten van onderzoekstrajecten in ziekenhuizen die al actief met data aan de slag gaan.

Partners in ambitie bij Oxypoint

In maart 2018 wist Oxypoint een Series A-financieringsronde af te sluiten. De financieringsronde werd geleid door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, samen met een familiale investeerder.

Met de kapitaalverhoging van €3.8 miljoen zal Oxypoint de verkoopactiviteiten van haar uniek gepatenteerde CE-gemarkeerde Econo-Comfort™ zuurstofdebietmeter uitbreiden en de ontwikkeling van een nieuwe generatie innoverende zuurstofdebietmeters financieren.