nl
Nieuwsbrief
Cases

Vaultspeed

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments

Onze tool automatiseert de integratie van gegevens uit meerdere bronnen in de Data Vault, waar ze beschikbaar zijn voor verdere analyse in de hele onderneming. Zo kunnen bedrijfsleiders hun time-to-market versnellen en projectrisico’s verkleinen.

Dirk Vermeiren, oprichter en CTO van Vaultspeed

Vaultspeed ontwikkelt cloudsoftware voor Data Warehouse Automation. De technologie centraliseert in de ‘Data Vault’ heel efficiënt bedrijfsgegevens uit allerlei bronnen. Bedrijfsanalisten kunnen er vervolgens snel mee aan de slag, zodat bedrijfsleiders op basis van die realtime analyses betere beslissingen kunnen nemen.

Vaultspeed werd in 2018 opgericht in Leuven door Piet De Windt en Dirk Vermeiren, met de steun van technologiebedrijf Cronos. In 2021 was de onderneming al actief in Europa en de VS, en haalde Vaultspeed ook de Japanse multinational Olympus binnen als klant.

Partners in ambitie bij Vaultspeed

In maart 2021 haalde Vaultspeed 3,7 miljoen euro op onder leiding van investeringsfonds Fortino Capital Partners. De financiering is bestemd om VaultSpeeds organisatie verder te versterken, te investeren in de softwareontwikkeling en om het internationale klantenbestand uit te breiden. In juni 2022 bleek de groei zo versneld dat extra financiering nodig was om die te ondersteunen. Fortino en PMV als nieuwe investeerder sloegen de handen in elkaar voor een brugfinanciering naar een Series A-ronde.

Investeringsteam Vaultspeed

Vincent Hebbelynck Business manager ICT vincent.hebbelynck@pmv.eu +32 (0)2 274 63 37
Dany Vandevelde Principal investeringsmanager Dany.Vandevelde@pmv.eu +32 (0)2 274 63 85