Nieuws

 

05/03/2015 Q-biologicals, een portefeuillebedrijf van PMV, is starter van het jaar. Proficiat!

Q-biologicals, een toeleverancier voor de biotechsector en een portefeuillebedrijf van PMV, is uitgeroepen tot starter van jaar. Proficiat!

Lees meer over dit nieuwsitem

03/03/2015 Provincie Oost-Vlaanderen en PMV werken samen aan herontwikkeling Gentse Leopoldskazerne

Brussel-Gent :

De Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV werken samen aan de herontwikkeling van de Leopoldskazerne in Gent.

Lees meer over dit nieuwsitem

01/03/2015 De Winwinlening is uitgebreid

Lees meer over dit nieuwsitem

20/01/2015 PMV investeert in FEops voor het commercialiseren van zijn TAVIguide™ service.

FEops, een pionier in patiënt-specifieke 3D simulaties voor cardiovasculaire interventies, kondigt verheugd het afsluiten aan van zijn 1.3 miljoen € financieringsronde, geleid door Capricorn Venture Partners en PMV. FEops zal het kapitaal inzetten voor de ondersteuning van de lancering van zijn eerste product, TAVIguideTM, in belangrijke markten in Europa en de Verenigde Staten. TAVIguideTM is een cloud-gebaseerde preoperatieve planning service voor Transcatheter Aortaklep Interventies (TAVI). Het opgehaalde kapitaal zal gebruikt worden voor het versnellen van de klinische ontwikkeling van de technologie en voor het diversifiëren van de preoperatieve planning services naar andere cardiovasculaire interventies.

“FEops’ TAVIguide™ technologie zal cardiologen en cardiovasculaire chirurgen helpen bij de preoperatieve planning van Transcathether Aortaklep Implantaties en het verder verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van TAVI procedures,” stelt Peter Mortier, CTO van FEops. “Terwijl de huidige planning volledig gebaseerd is op preoperatieve beeldvorming zoals echografie of computertomografie (CT), blijken nauwkeurige metingen van de anatomie van de patiënt onvoldoende om complicaties te vermijden. FEops gaat daarom een stap verder en combineert deze preoperatieve beelden met geavanceerde computer simulaties. De uitgevoerde klinische studies tonen duidelijk aan dat de TAVIguideTM technologie kan voorspellen hoe een specifieke patiënt reageert op een bepaald implantaat. Op basis van deze inzichten krijgt de arts een beter zicht op de interactie tussen implantaat en patiënt, nog voor de eigenlijke ingreep, en kan dus een optimale gepersonaliseerde implantaatkeuze en risicoanalyse maken”. Matthieu De Beule, CEO van FEops, concludeert: “De huidige serie A kapitaalronde stelt ons in staat om met onze innovatieve cloudgebaseerde service fabrikanten van implantaten, artsen en patiënten te helpen. Bovendien openen we de deur voor het ontwikkelen van een portfolio van op simulatie gebaseerde planningtools voor andere cardiovasculaire procedures. We appreciëren de steun en het vertrouwen van een groep van sterke investeerders en zijn verheugd om Marc Lambrechts en Alexandra Tolia in onze raad van bestuur te verwelkomen.”

Marc Lambrechts, Senior Investment Manager bij Capricorn Venture Partners is ervan overtuigd dat FEops een toekomstgerichte strategie ontwikkeld heeft: “Kostreductie in combinatie met het verbeteren van de resultaten zijn belangrijke drijfveren voor innovaties in de digitale gezondheidszorg, de voornaamste focus van de Capricorn ICT Arkiv. Een service zoals TAVIguide™ kan complicaties verminderen dankzij betere inzichten in de interactie tussen implantaat en patiënt door de behandelende arts. Betere inzichten en minder complicaties zullen ongetwijfeld leiden tot een betere behandeling en een lagere kost.”

Dr Alexandra Tolia, Senior Investment Manager bij PMV, vult aan: “We zijn opgetogen om FEops te ondersteunen bij het vertalen van hun beloftevolle technologie naar een portfolio van producten. Die zullen bijdragen tot een verbetering van minimaal-invasieve hartklepprocedures vandaag en in de toekomst. Vanuit ons Flanders Care Invest fonds mikken we precies op het voeden van entrepreneurship om baanbrekende innovaties te stimuleren in alle aspecten van de gezondheidszorg. We zijn ervan overtuigd dat de patiëntgebaseerde tools ontwikkeld door FEops uniek geplaatst zijn om de cardiovasculaire praktijk en onze gezondheidszorg in het algemeen vooruit te stuwen.”

Over FEops
FEops, een spin-off van de Universiteit Gent, heeft baanbrekende simulatie technologie ontwikkeld die artsen en fabrikanten van cardiovasculaire implantaten unieke inzichten bezorgt. De meest geavanceerde oplossing is een cloud-gebaseerde pre-operatieve planning service voor transcatheter aorta klep implantaties (TAVI). Daarnaast zullen innovatieve pre-operatieve planning tools voor andere cardiovasculaire implantaten zoals transcatheter mitraliskleppen in de portfolio opgenomen worden na verdere ontwikkeling.
www.feops.com
 

Over Capricorn Venture Partners
Capricorn Venture Partners is een onafhankelijke pan‐Europese manager van durfkapitaalfondsen die zich toeleggen op investeringen in groeibedrijven met technologie als competitief voordeel. Capricorn's toegewijde investeringsteams zijn samengesteld uit ervaren investeringsprofessionals met deskundige technologische kennis en grondige industriële ervaring. Capricorn investeert vanuit het Capricorn Cleantech Fund, het Capricorn Health‐tech Fund en de Capricorn ICT Arkiv. Capricorn is ook beheerder van Quest for Growth, genoteerd op NYSE Euronext Brussel, en investeringsadviseur van het Quest Cleantech Fund, een compartiment van de Quest Management sicav, geregistreerd in Luxemburg.
www.capricorn.be
 

Over PMV
PMV nv is een zelfstandige investeringsmaatschappij. Zij investeert in het economische weefsel van Vlaanderen. Het bedrijf treedt daarbij op als ondernemer en als marktproducent. PMV werkt samen met private partners via fondsen en publiek private samenwerking. De klemtoon lig daarbij in het bijzonder op duurzame energie, biotech, cleantech, levenswetenschappen en infrastructuur voor de toekomst. PMV beheert een portefeuille van 900 miljoen euro aan activa. PMV voert ook opdrachten uit van en voor rekening van het Vlaamse Gewest.
Flander’s Care Invest is een durfkapitaalfonds van PMV, specifiek gericht op startende bedrijven met een belangrijk groeipotentieel, die innovatieve producten, technologieën en diensten ontwikkelen voor de zorgsector.
www.pmv.eu


Voor meer informatie

Matthieu De Beule, PhD, CEO FEops NV
Technologiepark 3
B-9052 Gent (België)
M : +32 (0)474 238 698
E : matthieu.debeule@feops.com

Dr Jos B. Peeters, Managing Director Capricorn Venture Partners NV
Lei 19/1
B-3000 Leuven (België)
T : +32(0)16 28 41 00
E : jos@capricorn.be

Frank Kindt, Communicatiemanager PMV
Oude Graanmarkt 63
B-1000 Brussel (België)

M : +32 (0)472 420 790
E : frank.kindt@pmv.eu

Lees meer over dit nieuwsitem

06/01/2015 PMV verkoopt VAC Gent aan AG Real Estate

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV heeft eind december het VAC Gent verkocht aan AG Real Estate. Cushman & Wakefield adviseerde PMV voor deze eindejaarstransactie. De huurder van het gebouw is de Vlaamse Gemeenschap, voor een vaste periode van twintig jaar.

Lees meer over dit nieuwsitem

22/12/2014 PPS-zwembad De Beeltjens in Westerlo feestelijk geopend

In het weekend van 20 december heeft de gemeente Westerlo haar nieuwe PPS-zwembad De Beeltjens feestelijk geopend.

Lees meer over dit nieuwsitem

1 2 3 4 5 ... 22